Verkkouutiset

Vanhuuteen kohdistui jo toissa vuonna viidennes julkisista menoista – ja osuus kasvaa

Julkisista menoista on tällä ja viime vuosikymmenellä kasvanut eniten vanhuuteen kohdistuneiden menojen osuus, kertoo Tilastokeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuonna 2001 julkisyhteisöjen menoista liittyi vanhuuteen noin 16 prosenttia. Vuonna 2013 osuus oli kasvanut lähes 21 prosenttiin.

Vanhuuteen kohdistuneiden menojen osuus onkin Tilastokeskuksen mukaan kasvanut 2000-luvulla eniten julkisyhteisöjen kokonaismenoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Seuraavaksi eniten menoja kohdistui terveydenhuoltoon, koulutukseen ja yleiseen julkishallintoon.

Sosiaaliturvarahastojen menot kasvoivat nopeimmin

Vuonna 2013 julkiset kokonaismenot olivat 117 miljardia euroa, ja niiden suhde bruttokansantuotteeseen oli 57,8 prosenttia.

Nopeimmin menot kasvoivat sosiaaliturvarahastoissa, 6,4 prosenttia edellisestä vuodesta. Sosiaaliturvarahastot maksavat kaikki työeläkkeet sekä suurimman osan sosiaalietuuksista ja -avustuksista.

Sen sijaan valtionhallinnon ja paikallishallinnon menojen kasvu hidastui hieman yli 3 prosenttiin.

Noin kolmasosa menoista oli sosiaalietuuksia. Palkansaajakorvausten osuus oli 25 prosenttia, ostettujen palvelujen ja tavaroiden osuus 20 prosenttia ja investointien osuus 7 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)