Verkkouutiset

Ilmarinen: Suomalaisen työelämän on muututtava

Suomalainen työelämä tarvitsee eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajan Timo Ritakallion mielestä lisää energiaa, luovuutta ja rohkeutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timo Ritakallion mukaan menestyvät yritykset ymmärtävät, että hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen merkittävin kilpailukyvyn lähde. Hän arvioi, että suomalaisen työelämän on vielä muututtava.

− Suomalainen työelämä tarvitsee lisää energiaa, luovuutta ja rohkeutta. Lisäksi olisi hyödynnettävä nykyistä paremmin myös ikääntyneiden työpanos, Ritakallio toteaa Ilmarisen tulostiedotteessa.

Ritakallion mukaan 60 vuotta täyttäneet ovat nykyään enimmäkseen hyväkuntoisia, aktiivisia ja hyvin koulutettuja. Heidän pitämisensä tiiviisti mukana työelämässä tukisi myös eläkeuudistuksen tavoitteiden toteutumista.

Ilmarinen maksoi viime eläkkeitä yhteensä 4,4 miljardia euroa. Määrä on yli 180 miljoonaa euroa suurempi kuin yhtiön vakuutusmaksuina keräämä tulovirta.

Ero johtuu yhtiön mukaan siitä, että eläkemeno on viime vuosina kasvanut maksutuloa nopeammin. Tärkein syy tähän kehitykseen on ollut suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle.

− Kehitys ei ole ollut yllätys, vaan siihen on jo pitkään varauduttu eläkerahastoja kasvattamalla. Tulevaisuudessa eläkemenon ja maksutulon erotus katetaan eläkerahastojen sijoitustuotoilla, Ritakallio kertoo.

Viime vuonna Ilmarisen sijoitukset tuottivat 6,8 prosenttia, ja sijoitusten markkina-arvo nousi vajaalla kahdella miljardilla 34,2 miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)