Verkkouutiset

Ifo: Julkinen rahoitus vain pitkittää Kreikan ajautumista konkurssiin – maa ulos eurosta

Pääoma pakenee Kreikasta ja maan velka kasvaa, eikä saksalaisen Ifo-instituutin johtaja näe maalle muuta ulospääsyä kierteestä kuin eroamisen eurosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan pääomapaon rahoittaminen eurojärjestelmän kautta on saksalaisen tutkimuslaitoksen Ifo-instituutin mukaan nopeasti kasvattanut maan maksuvelvoitteita kansainvälisille julkisille laitoksille.

Ifon laskelmien mukaan nämä maksuvelvoitteet olivat tammikuun lopussa jo yhteensä 319 miljardia euroa, mikä vastasi 173 prosenttia Kreikan vuotuisesta taloudellisesta tuotoksesta.

Ifon johtajan Hans-Werner Sinn arvioi laitoksen tiedotteessa, että Kreikalla ei ole mitään mahdollisuutta välttää kolmatta tukipakettia eikä tulevaisuudessa muitakaan tukipaketteja, mikäli maa pysyy mukana eurossa.

Hänen mielestään Kreikalle olisi parempi jättää velkansa maksamatta, erota eurosta ja devalvoida, jotta maan talous pääsisi taas jaloilleen.

Kreikka on hänen mukaan käytännössä konkurssissa, mutta saa silti edelleen julkista rahoitusta. Tämä hänen mielestään vain pitkittää konkurssiin ajautumista ja antaa sijoittajille mahdollisuuden paeta nopeasti paikalta euroalueen kustannuksella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)