Verkkouutiset

Kauppakamari: Helsingin bulevardisuunnitelmat ylimitoitettuja

Helsingin seudun kauppakamari pitää ehdotettuja suunnitelmia kaupungin sisääntuloväylien muuttamisesta bulevardeiksi ylimitoitettuina ja epärealistisina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin uuden yleiskaavan luonnoksessa ehdotetaan moottoritiemäisten sisääntuloväylien muuttamista kaupunkibulevardeiksi ja asuntorakentamisen osoittamista niiden varsille. Helsingin seudun kauppakamari pitää suunnitelmia ylimitoitettuina ja epärealistisina.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi vastikään suunnitteluperiaatteet Laajasalon kaupunkibulevardille. Helsingin kauppakamarin mielestä Lahdenväylän, Tuusulanväylän, Hämeenlinnanväylän, Vihdintien ja Turunväylän muuttaminen kaupunkibulevardeiksi tarkoittaisi niiden välityskyvyn pienenemistä noin puolella, kun ajonopeudet alenisivat ja eritasoliittymistä tulisi tasoliittymiä.

Tämä vaarantaisi kauppakamarin mukaan Helsingin ydinkeskustan saavutettavuuden. Lisäksi kaupunkibulevardien rakentaminen olisi teknisesti vaativaa ja kallista sekä asukkaiden terveydelle haasteellista melu- ja päästöhaittoineen.

Kauppakamarin liikennevaliokunnan puheenjohtaja Heikki Kovasen mukaan Helsingin liikennejärjestelmää on perusteltua suunnitella joukkoliikenteeseen ja erityisesti raideliikenteeseen tukeutuvaksi, mutta samalla pitää huolehtia kumipyöräliikenteen toimivuudesta.

– Tavoite ohjata kaikki liikenteen kasvu muuhun kuin autoliikenteeseen on epärealistinen, kun samaan aikaan kaupunki laajenee uusille alueille. Raideliikenteen investoinnit toteutuvat vasta pitkän ajan kuluttua, ja liikenteen sujuvuus on turvattava myös niitä odotellessa, Kovanen vaatii kauppakamarin tiedottessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)