Verkkouutiset

Helsingin pörssi laski suurena tulosjulkistusten päivänä

Helsingin pörssi oli selvässä laskussa torstaina, kun useat suuret yhtiöt julkistivat tuloksensa ja arvionsa näkymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuoden tuloksestaan kertoivat eQ, Nokia, Atria, PKC Group, Munksjö, Marimekko, Kemira, Huhtamäki, Kesla, Ramirent, Citycon, Outokumpu, Honkarakenne ja QPR Software.

Kauppalehden mukaan kurssireaktioiden perusteella tulokset ja ohjeistukset tuottivat pääosin pettymyksiä.

Pörssin verkkosivujen mukaan suurten yhtiöiden OMX Helsinki 25 -indeksi oli torstaina kolmen aikaan yli 2,5 prosentin laskussa.

Indeksin yhtiöistä ainoa nousija oli Outokumpu, jonka kurssi oli iltapäivillä noin kolmen prosentin nousussa. Yhtiön operatiivinen tappio oli loka-joulukuussa 11 miljoonaa, mutta yrityskauppojen ansiosta yhtiön velat vähenivät.

Lisäksi toimitusjohtaja Roeland Baan vakuuttaa yhtiön tulostiedotteessa, että perusteellisen analyysin tuloksena yhtiö tietää tarkalleen, mitä pitää tehdä tuloksen ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Nokian osake sen sijaan oli noin prosentin laskussa. Yhtiön vertailukelpoinen tulos kasvoi loka-joulukuussa vuodentakaisesta 74 prosenttia 575 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri kuitenkin arvioi verkkoliiketoiminnan markkinakasvun hidastuvan tänä vuonna 4G-/LTE-tekniikan käyttöönoton laantuessa Kiinassa ja eräillä muilla markkinoilla.

Huhtamäki puolestaan muistutti, että tämän vuoden alkua on leimannut epävakaus ja epävarmuus markkinoilla. Yhtiö oli iltapäivällä vajaan viiden prosentin laskussa.

Suurimassa, yli kymmenen prosentin pudotuksessa iltapäivällä olivat Kemira ja Outotec.

Kemiran operatiivinen liikevoitto laski loka-joulukuussa vajaasta 40 miljoonasta noin 33 miljoonaan. Kemira kuitenkin vakuutti, että sillä on selkeiden strategisten tavoitteiden ansioista hyvät asetelmat jatkaa kannattavaa kasvua.

Öljyn hinnan merkittävällä laskulla oli loka-joulukuussa edelleen negatiivinen vaikutus yhtiön liikevaihtoon ja kannattavuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)