Verkkouutiset

Lakkoilu maksoi Finnairille kolme miljoonaa euroa

Finnair kertoo joutuneensa maaliskuussa varautumaan eri tavoin ilmailualan lakkoihin Helsinki-Vantaan lentokentällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkopuolisten toimijoiden lakkoilu varjosti Finnarin toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan maaliskuussa yhtiön toimintaa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Sen vuoksi jouduimme varautumaan eri tavoin lakkoihin, ja perumaan kahtena päivänä suuren osan lennoistamme. Saimme rajoitettua vahingot noin kolmeen miljoonaan euroon, hän kertoo yhtiön osavuosikatsauksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Muutoin Finnairin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa Vauramon mukaan erityisesti Aasian ja kotimaan lentojen hyvän kysynnän myötä.

– Matkustajakäyttöaste nousi ja myös matkustajakohtainen lisämyynti jatkoi kasvuaan. Ensimmäisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen liiketuloksemme oli kuusi miljoonaa euroa parempi kuin viime vuonna. Tuloksemme on nyt ollut nousu-uralla jo kymmenen vuosineljännestä peräkkäin, hän kertoo.

Finnairin mukaan matkustaja- ja rahtiliikenteen kysyntänäkymiin päämarkkina-alueilla liittyy kuitenkin epävarmuutta. Finnair arvioi, että laivaston uusimisen ja uusien lentokoneiden käyttöönoton myötä yhtiön kapasiteetti kasvaa tänä vuonna 8–10 prosenttia painottuen voimakkaasti vuoden jälkipuoliskoon. Liikevaihdon arvioidaan kasvavan kapasiteetin kasvua hitaammin.

Vuoramo kertoo, että alkuvuonna Euroopan matkustuksen kysyntä näyttää normalisoituneen ja myynti yhtiön keskeisillä markkinoilla Kiinassa ja Koreassa parani vuodentakaisesta.

– Asian-koneemme olivat neljänneksen aikana lähes täysiä ja keskihinta lähes ennallaan. Erityisesti kiinalaisista matkustajistamme yhä useampi jatkoi matkaansa Helsingistä Lapin-kohteisiimme. Kotimaanlennoilla oli kauden aikana 40 000 matkustajaa enemmän kuin viime vuonna, hän kertoo.

Ensi talveksi yhtiö aikookin kasvattaa Lapin kapasiteettia vielä reippaammin. Vauramo uskoo, että Lapin-strategian menestyksen jatkuminen tasoittaisi selvästi Finnairin liiketoiminnan perinteistä kausivaihtelua.

– Kiihdytetty kasvumme on nyt alkamassa. Laivastomme vahvistuu, henkilöstömme kasvaa ja avaamme uusia reittejä sekä vuoroja. Alkavasta kesästä on tulossa ennätysvilkas, Vauramo lupaa.

Finnairin liikevaihto kasvoi tammi-maalikuussa vuodentakaisesta 3,3 prosenttia runsaaseen 554 miljoonaan euroon. Liiketulos oli 10 miljoonaa tappiolla, mutta vuosi sitten liiketappiota kertyi lähes 18 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)