Verkkouutiset

Finnair: Ensi talvikautena kasvamme nopeammin kuin koskaan

Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan yhtiön kasvu on nyt hyvässä nosteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Finnair arvioi tuoreessa osavuosikatsauksessaan, että yhtiön kapasiteetti kasvaa tänä vuonna 8–10 prosenttia, kun laivastoa uusitaan ja uusia lentokoneita otetaan käyttöön.

Yhtiö kertoo saavuttaneensa kaikkien aikojen parhaan toisen vuosineljänneksen tuloksensa. Pekka Vauramon mukaan yhtiön kasvu on nyt hyvässä nosteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Avaamme uusia reittejä, lisäämme kapasiteettia avainreiteillemme ja rekrytoimme uusia finnairilaisia. Nettosuositteluindeksillä mitattu asiakastyytyväisyys on huipputasollaan, hän toteaa Finnairin osavuosikatsauksen tiedotteessa.

Myynti- ja markkinointipanostukset valituilla kohdemarkkinoilla tuovat Vauramon mukaan hyviä tuloksia ja tukevat markkinaosuuden kasvua strategisesti tärkeillä reiteillä.

– Myös markkinatilanne toisella vuosineljänneksellä kehittyi suotuisasti, ja kasvumme sai näin onnistuneen ajoituksen myötä lentävän lähdön. Ensi talvikautena kasvammekin suunnitelmiemme mukaan nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, Vauramo kertoo.

Toisella vuosineljänneksellä Finnairilla lensi ennätysmäärä matkustajia. Liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta runsaat 11 prosenttia yli 633 miljoonaan.

– Myynti kasvoi erityisesti meille keskeisten Aasian ja Euroopan lentojen vahvan kysynnänansiosta ja täyttöasteemme paranivat. Erityisesti on syytä mainita Japanin, Korean ja Kiinan-myyntimme suotuisa kehitys, Vauramo luettelee.

Vertailukelpoinen liiketulos parani huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta hieman yli kolmesta miljoonasta 37,5 miljoonaan euroon.

Finnair arvioi, että koko vuoden vertailukelpoinen liiketulos suunnilleen kaksinkertaistuu viimevuotisesta 55 miljoonasta eurosta, jos polttoaineen hinta ja valuuttakurssit säilyvät nykyisellä tasollaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)