Verkkouutiset

Ultra HD -televisioiden myynti kasvoi mutta tablettien väheni

Eniten suosiota kodintekniikan kaupassa kasvattivat alkuvuonna huipputarkat ultra hd -televisiot, mutta tablettien myynti oli laskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kodintekniikan kauppa kasvoi tammi-kesäkuussa 11,1 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo elektroniikan tukkukauppiaiden yhdistys ETK.

Eniten suosiota kasvattivat alkuvuonna ultra hd -televisiot. Niiden myynti kasvoi vuodentakaisesta 118 prosenttia, ja kaikista televisiosta niiden markkinaosuus on jo hieman yli puolet.

Televisioiden kokonaismyynti nousi 27 prosenttia ja keskihinta 8,3 prosenttia 629 euroon.

– Myyntiä on kasvattanut siirtyminen isompiin, yli 55 tuuman kuvaruutuihin sekä halu hyödyntää suoratoistopalveluita, kuten Yle Areenaa, YouTubea ja Netflixiä, kertoo ETK:n elektroniikka-jaoston puheenjohtaja Markus Nummisalo yhdistyksen tiedotteessa.

Kasvussa oli yhdistyksen mukaan myös kännyköiden kuulokkeiden ja televisioiden kaiuttimien myynti. Järjestelmäkameratkin ovat jälleen alkaneet kiinnostaa kuluttajia.

Älypuhelimia ostettiin ETK.n mukaan yli miljoona kappaletta, missä kasvua oli 12 prosenttia. Myös isojen kodinkoneiden kysyntä oli kasvussa ja pölynimuritkin kävivät kaupaksi-

Sen sijaan tablettien myynti väheni tammi-kesäkuussa vuodentakaisesta 16,5 prosenttia, vaikka tietokoneiden myynti kasvoi 9,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)