Verkkouutiset

Avaruuteen tähtäävä Cohu Experience onnistui joukkorahoituksessa Suomessa

Avaruusmatka-alalle tähtäävä suomalainen startup-yhtiö Cohu Experience on kerännyt joukkorahoituksella suomalaisilta 3,2 miljoona euroa, mikä on yhtiön mukaan ennätys Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisen avaruusalan startupin Cohu Experiencen kotimainen rahoituskierros päättyi eilen tiistaina. Yhtiö kertoo olevansa mukana rakentamassa astronauttiohjelmaa, johon pyrkivät voivat kehittää taitojaan mobiilisovelluksen avulla.

Cohu Experiencen rahoituskierrokselle lähti mukaan 535 suomalaista yksityissijoittajaa yli 3,2 miljoonalla eurolla, joka on yhtiön mukaan uusi joukkorahoitusennätys Suomessa. Ensimmäinen miljoona euroa tuli täyteen 43 minuutissa, ja kolmen tunnin kuluttua oli kerätty jo 1,5 miljoonaa

– Onnistuimme yli odotusten, joten nyt voimme viimeistellä koulutussovelluksemme, vauhdittaa globaalin tiimimme kasvua, aloittaa ohjelman kuvaukset kolmella mantereella sekä järjestää ensimmäisen avaruuslennon, toimitusjohtaja Kalle Vähä-Jaakkola kertoo yhtiön tiedotteessa.

Suomessa järjestetty rahoituskierros oli yhtiön ensimmäinen. Seuraavaksi yhtiö järjestää Vähä-Jaakkolan mukaan kansainvälisille sijoittajille suunnatun rahoituskierroksen.

Yhtiö kertoo rakentaneensa Nasan astronauttikouluttajien kanssa astronauttiohjelman, joka on kaikille avoin ja ilmainen. Harjoittelu alkaa ilmaisella mobiilisovelluksella, jolla jokainen voi kehittää fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia taitojaan. Parhaiten pärjänneet pääsevät yhtiön mukaan monikansallisesti televisioitavaan valmennukseen ja kilpailuun.

Tänä vuonna alkavan ohjelman nimi on Space Nation, ja sen verkkosivuilla mainitaan Cohu Experiencen lisäksi amerikkalainen avaruuden kaupallistamiseen tähtäävä yhtiö Axion Space, avaruuteen liittyviä tuotteita ja palveluja tarjoava Edge of Space sekä suomalainen koulutusyhtiö Fun Academy.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes mainitsi viime joulukuussa Cohu Experiencen kymmenen kiinnostavimman eurooppalaisen kasvuyrityksen joukossa.

Lue myös:

Suomalainen avaruusmatkayhtiö aukeaa sijoittajille – mukana Saku Koivu ja Peter Vesterbacka

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)