Verkkouutiset

Paras paikka sijoittaa asuntoon ei ole Helsinki, vaan Vaasa

Asuntosijoittajan kannattaa tuoreen tutkimuksen mukaan katsella ostokohteita Vaasasta, Jyväskylästä tai Seinäjoelta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kasvavat opiskelijakaupungit ovat Pellervon taloustutkimuksen raportin mukaan usein asuntosijoittajille mieluisia kohteita hyvän vuokratuoton ja arvonnousun takia.

Sen sijaan murrosvaiheessa olevien kaupunkien vuokratuotto voi olla houkuttelevan hyvä, mutta vaarana ovat sijoituksen arvonlasku ja asunnon jääminen ilman vuokralaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Esimerkiksi Kajaani, Kotka ja Rauma ovat yksiöiden bruttovuokratuoton osalta loistokohteita, mutta arvonnousumahdollisuudet ja aluekehitystekijät saattavat tehdä kaupungeista riskialttiita sijoituskohteita, toteaa Suomen Vuokranantajien vs. toiminnanjohtaja Elina Aalto yhdistyksen tiedotteessa.

Huolellinen pohjatyö ja pitkäjänteisyys ovat Vuokranantajien yhdistyksen mukaan taitavan asuntosijoittajan tunnusmerkkejä. Myös kaupungin sisäisten tekijöiden tunteminen on valtava etu asuntosijoittajalle.

Sijoituskärki vaihtelee

Suomen kaupunkeja asuntosijoitusten kannalta arvioivan raportin on tehnyt Pellervon taloustutkimus, ja sen on teettänyt Vuokranantajat ry.

Suomen kolme kannattavinta asuntosijoituskaupunkia ovat tänä vuonna Vaasa, Jyväskylä ja Seinäjoki. Viime vuonna kärjessä olivat Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki.

Tutkimuksessa arvioidaan eri kaupunkien vuokratuottoa, asuntojen arvonnousua ja asuntomarkkinoihin vaikuttavia erityispiirteitä vuoteen 2018 asti.

Helsinki on raportissa sijoittunut vasta sijalle 14. Pääkaupungissa asuntojen arvonnousu on ripeää, mutta vuokratuotto jää suhteellisen vaatimattomaksi. Mitä suurempi on asunnon arvo, sitä pienemmäksi jää bruttovuokratuotto.

Pellervon taloustutkimus olettaa asuntojen hintojen kasvun hieman hiipuvan seuraavan viiden vuoden aikana ja vuokrien nousevan edelleen melko voimakkaasti kysynnän pysyessä vahvana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)