Verkkouutiset

Uusi etujärjestö yhteiskunnallisille yrityksille

Yhteiskunnallinen yrittäjyys yleistyy myös Suomessa. Yhteiskunnallisten yritysten ja yrittämisen etuja ajamaan on perustettu uusi etujärjestö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi etujärjestö nimeltään Arvo auttaa rakentamaan eettisesti ja taloudellisesti kestävää yritystoimintaa Suomessa. Liiton toimitusjohtajana aloittaa Kimmo J. Lipponen. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Suomen Palloliiton toimitusjohtajana ja Nokian yhteiskuntavastuuohjelmien vetäjänä.

Arvo on perustettu edistämään yhteiskunnallisten yritysten ja yhteiskunnallisen yrittämisen etuja. Liiton tehtävänä on lisätä yhteiskunnallisten ja arvolähtöisten yritysten tunnettuutta ja arvostusta.

Samalla liitto sanoo edistävänsä nykyistä täsmällisempää määrittelyä sille, mitä yhteiskunnallinen yrittäminen on, mitä termi yhteiskunnallinen yritys tarkoittaa ja vaatii. Tähän saakka termiä on käytetty Suomessa kirjavasti ja jopa harhaanjohtavasti.

Arvo on Yleisen Teollisuusliiton jäsen ja kuuluu sitä kautta Elinkeinoelämän keskusliittoon.

Arvo-liiton perustamistyötä on tehty syksystä 2013 saakka. Liiton alkuvaiheen toiminnassa on ollut mukana muun muassa Helsingin Diakonissalaitos, Linnanmäki ja Orton.

Liiton jäsenyritykset ovat yksityisesti omistettuja yrityksiä tai muita yhteisöjä ja ne harjoittavat liiketoimintaa omien arvolähtöisten tavoitteidensa mukaisesti. Ne käyttävät voittojaan ensisijaisesti yhteiskunnallisten päämäärien edistämiseen ja toissijaisesti yrityksen kasvattamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)