Verkkouutiset

Valtio kehittää Arctia Shippingin liiketoimintaa työryhmällä

Valtioneuvosto muodostaa työryhmän valmistelemaan esityksen talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle Arctia Shippingin liiketoiminnan kehittämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toimenpide-esityksessä on aikomus kiinnittää huomiota jäänmurron kustannustehokkuuteen, huoltovarmuuden varmistamiseen ja riskienhallintaan.

Työryhmän perustamista puolsi talouspoliittinen ministerivaliokunta selvitysmies Lauri Ratian raportin perusteella. Raportissa kerrotaan, miten Suomen merialueiden jäänmurto voitaisiin toteuttaa valtion talouden kannalta mahdollisimman tehokkaasti käyttämällä valtion omistamaa Arctia Shippingiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Raportissa kuvataan myös, miten yhtiön liiketoimintaa voisi kehittää myös polaarisilla alueilla kokonaistaloudellista tavoitetta tukevaksi. Toiminnan pitäisi olla kestävän kehityksen periaatteiden mukaista ja huomioida polaaristen alueiden ympäristövaatimukset.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministerin Sirpa Paateron (sdp.) mukaan nyt katsotaan, mitkä ovat parhaat tavat yhdistää yhtiön osaaminen ja resurssit kansallisiin tarpeisiin taloudelliset realiteetit huomioiden.

– Ensisijaisesti on pidettävä huolta, että Itämeren alueen jäänmurto hoidetaan kaikissa olosuhteissa hyvin samalla kuitenkaan unohtamatta polaaristen alueiden taloudellisia mahdollisuuksia. Nämä voidaan yhdistää vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, Paatero kertoo tiedotteessa.

Työryhmää johtaa ylijohtaja Eero Heliövaara ja sen toimenpide-esitys valmistuu vuoden loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)