Verkkouutiset

Anders Borg suomalaisille: Täytyy olla valmius tehdä vaikeitakin päätöksiä

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg kehottaa Suomea ottamaan jalan pois jarrulta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin entinen valtiovarainministerin ja nykyinen Citin advisor, ekonomisti Anders Borg uskoo Suomen talouskasvun vahvistamisen vaativan rohkeita päätöksiä.

– Sekä investointeja että nopeasti kasvavia yrityksiä on nyt liian vähän, joten liiketoimintaympäristöä pitää ehdottomasti parantaa. Talouskasvua edistäisivät myös työmarkkinoiden joustavuuden ja työllisyyden lisääminen, Borg kertoo vakuutusyhtiö Ilmarisen tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa, että kasvun ruokkimiseksi tarvitaan rohkeutta tehdä rakenteellisia muutoksia.

– Nuorten täytyy päästä työmarkkinoille aiemmin, naisten integroitua sinne paremmin ja vanhempien ihmisten tulee pysyä työmarkkinoilla nykyistä pidempään. Tarvitaan yrittäjyyttä suosivaa ilmapiiriä ja kilpailukyvyn kohentamista. Myös tuottavuutta täytyy parantaa.

Tärkeintä nyt Borgin mukaan olisi katkaista pysähtyneisyyden pitkä kausi.

– Riskeistä suurin on se, että tehdään liian vähän liian myöhään. Täytyy olla valmius tehdä vaikeitakin päätöksiä, jotta vältytään jumittumasta tällaiseen tilanteeseen.

Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio puolestaan arvelee, että kotimaisia työpaikkoja voisi syntyä nopeastikin ripeillä päätöksillä. Hän muistuttaa, että Suomessa on paljon kykyä ja osaamista riskinoton taustaksi, mutta halu riskinottoon on heikompi.

– Tarvitsemme ehdottomasti parempaa itsetuntoa. Meidän pitäisi luottaa itseemme, sillä olemme vahvoilla monissa keskeisissä asioissa, Ritakallio korostaa.

Teemasta keskusteltiin Ilmarisen ja EY:n järjestämässä seminaarissa tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)