Verkkouutiset

Wahlroos Ylen Ykkösaamussa: ”Suomessa liian kallista tuottaa mitään”

Sammon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroosin näkymät Suomen taloustilanteesta olivat Ylen Ykkösaamun haastattelussa pessimistiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Björn Wahlroos kuvaili Suomen taloustilanteen näyttävän ”oikein huonolta”. Hänen mukaansa Suomen ongelmien ytimessä on kilpailukyvyn menetys, kun meillä on vain liian kallista tuottaa vientimarkkinoille mitään.

Myöskään investointeja ei ole Wahlroosin mukaan kannattavaa tehdä Suomeen korkeasta työn hinnasta sekä suuresta julkisesta sektorista ja verorasitteesta johtuen. Hän nosti esiin, että tuskin koskaan Suomeen on investoitu niin vähän kuin viiden viime vuoden aikana.

Wahlroos kertoi Suomen taloutta vaivaavan kolme keskeistä asiaa. Hän muistuttaa, että Suomen palkkakustannukset ovat nousseet eniten koko euroalueella. Lisäksi Suomessa on suuria rakenteellisia ongelmia, ja kaiken huippuna EKP ylläpitää kallista euroa.

Lisäksi Wahlroosista vaikuttaa, että Suomessa on unohtunut, että hyvinvointi syntyy työstä. Hän kannustaa tekemään surutyön Nokian kanssa, ja luopumaan ”voittavan lottokupongin odottelusta”.

Wahlroosin mukaan pahin ongelma olisi ”täydellinen näivettyminen.” Hän korosti, että hyvinvointivaltio kyetään ylläpitämään ainoastaan vientituloilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)