Verkkouutiset

Raha virtaa taas Portugaliin – ”kultainen viisumi” houkuttelee

Portugali kerää kaupallisen viisumin avulla rahaa, jota talousvaikeuksien kanssa painiva maa epätoivoisesti tarvitsee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Portugalin pääministeri Pedro Passos ja varapääministeri Paolo Portas ovat kehittäneet yhdessä ohjelman, jonka avulla talousvaikeuksissa olevaan Portugaliin saadaan lisää rahaa. Ohjelma, jota kutsutaan ”kultaiseksi viisumiksi”, aloitettiin viime vuoden maaliskuussa, kertoo Frankfurter Allgemeine.

Toistaiseksi ohjelma on kerännyt Portugalille 817 miljoonaa euroa, selviää ulkomaankauppaministeriön julkistamista luvuista. Rahaa on virrannut etenkin kiinalaislähteistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tämä on ylittänyt hallituksen ennusteet. Tälle vuodelle odotettiin noin 500 miljoonan euron tuloja. Tämä summa saatiin kasaan kuitenkin jo seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana. Ensimmäisenä vuotena saatiin kasaan 306 miljoonaa euroa. Tätä menoa miljardin raja saattaa rikkoontua vuoden 2014 lopulla.

”Kultainen viisumi” on muodostunut Portugalin yhdeksi tärkeimmistä ulkomaisten suorien investointien lähteistä.

Euroopan unionin ulkopuoliset toimijat ovat kiinnostuneita oleskeluluvan hankkimisesta, koska ne pystyvät siten ostamaan itselleen esteettömän pääsyn Schengen-maiden alueille.

Viisumin saamiseksi on olemassa kolme vaihtoehtoa: toimijat voivat ostaa vähintään 500 000 euron arvoisen kiinteistön; he voivat myös sijoittaa vähintään miljoonaa euroa portugalilaiseen yritykseen; tai toimijat voivat luoda vähintään 10 työpaikkaa.

Myönnetyistä 1360 viisumista 1101 on mennyt kiinalaisille, 43 venäläisille ja 38 brasilialaisille. Viisumeita on myönnetty myös eteläafrikkalaisille, angolalaisille, libanonilaisille, pakistanilaisille, intialaisille, turkkilaisille ja ukrainalaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)