Verkkouutiset

Keskustan Mikko Kärnä vaatii brasilialaiselle lihalle tuontikieltoa

Mikko Kärnän mukaan ravintoloissa tarjotaan paljon tuontilihaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii brasilialaislihan määräämistä tuontikieltoon. Kärnä vaatii myös viranomaisilta täyttä selvitystä, miten ja millaisessa laajuudessa ihmisravinnoksi kelpaamatonta lihaa on Suomessa käytetty.

– Eviran elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen ilmoitti hetki sitten, että ravintoloista ja kaupoista voi ostaa turvallisesti lihaa, koska kaupat ja ravintolat ovat kohun paljastuttua tarkastaneet raaka-aiheidensa laadun. Kuinka turvallista syöminen on ollut ennen kohua?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Erityisesti ravintoloissa tarjotaan paljon tuontilihaa ja sen alkuperä jää yleensä kuluttajalle hämärän peittoon, eikä ravintoloilla ole mitään velvoitetta ilmoittaa lihan alkuperää asiakkaalle. Tähän on saatava muutos, vaatii Kärnä.

Kärnän mukaan Evira on luottanut Brasilian viranomaisten todistuksiin lihan salmonellavapaudesta ja muutoin tarkastuksia on toteutettu ainoastaan pistokoeluontoisesti.

– Kun nyt on ilmennyt näin järjestelmällinen ja laaja korruptioskandaali, olisi paikallaan harkita tuontikiellon määräämistä brasilialaiselle lihalle, Kärnä toteaa.

Hän on huolissaan myös muusta tuontilihasta.

Myös muiden maiden, joissa demokratiakehitys on EU:n perässä, lihaan tulee jatkossa suhtautua erityisellä varovaisuudella, Kärnä vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)