Juha Sipilä Ylelle Väyrysen ratkaisusta: Olen kovin pettynyt

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo Yle Uutisille olevansa pettynyt, että Paavo Väyrynen perustaa uuden puolueen.

  • LKS 20160111 - LKS 20151220 Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä Helsingissä Kesärannassa Pääministerin haastattelutunti -ohjelman lähetyksessä sunnuntaina 20. joulukuuta 2015. STR / LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä.

    ()

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina perustaneensa Kansalaispuolue ry:n. Sen tavoitteena kerätä puoluerekisteriin tarvittavat 5000 kannattajakorttia.

– Täytyy sanoa, etten hirveän yllättynyt ollut siitä. Mutta kovin pettynyt olen niiden keskustalaisten puolesta, jotka ovat hänen eteensä vuosien varrella paljon töitä tehneet, Juha Sipilä sanoo.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen puolestaan sanoo Ylelle olevansa hämmentynyt puolueen Väyrysen ilmoituksesta.

– Kyllähän tämä aika hämmentyneen olon jättää. Kyllä tämä sanattomaksi vetää, hän totesi.

Laanisen mielestä Väyrynen on ollut keskustalaisuuden ikoni hänen sukupolvelleen.

– Tätä Paavo Väyrystä en oikein enää tunne, hän sanoi.

Keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen tai jäseneksi pyrkivä ei voi olla toisen puolueen jäsen. Laanisen tietojen mukaan Väyrynen ei ole ainakaan vielä eronnut keskustasta.

Paavo Väyrynen ilmoitti 25. tammikuuta, että hän jää sivuun keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Tuolloin hän kehotti Kannattajiaan jatkamaan toimintaansa keskustassa ja vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.