Verkkouutiset

Stefan Wallin kummeksuu Päivi Räsäsen kommentteja – ”kuinka joku voi tulkita YK-julistusta näin syrjivästi”

Kansanedustaja Stefan Wallin (r.) torjuu sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) tulkinnan YK:n ihmisoikeusjulistuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tämä on vääristetyin tulkinta, mistä olen kuullut”, Stefan Wallin sanoo tiedotteessaan.

Päivi Räsänen perusteli keskiviikkona Radio Helsingin haastattelussa puolueensa kielteistä kantaa samaa sukupuolta olevien parien avioliittoihin YK:n ihmisoikeuksien julistuksella vuodelta 1948.

Julistuksen artiklassa 16 todetaan: Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.

Wallinin mukaan Räsänen tulkitsee kohdan niin, että ainoastaan miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto keskenään.

Wallin ihmettelee ”kuinka joku kykenee tulkitsemaan YK-julistusta näin syrjivästi. Julistuksen lähtökohta kun on ei-syrjivä”.

Hän toteaa, että YK-julistuksen lähtökohtana ovat yhtäläiset oikeudet.

”Tarkoittaako Räsänen, että kaikki muut pohjoismaat jotka ovat säätäneet tasa-arvoisen avioliittolain elävät ristiriidassa YK:n kanssa”, Wallin kysyy.

”Tietääkseni YK ei ole haastanut yhtään maata tämän takia ihmisoikeustuomioistuimeen. Eikä tulekaan, koska julistus ei millään tavalla poissulje avioliittoa kahden saman sukupuolen olevan henkilön välillä”, hän toteaa.

Wallin painottaa, että valtiot ratkaisevat itse kysymyksen kahden saman sukupuolen olevan henkilön avioliitosta.

Hänen mielestään ei ole mitään hyväksyttävää perustetta sille, että samaa sukupuolta olevia pareja tulisi käsitellä eri tavalla kuin muita.

Eduskunnan lakivaliokunta äänestää kansalaisaloitteesta torstaina. Eduskunta äänestää aloitteesta 28.11.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)