Verkkouutiset

”Palataanko aikaan, jossa tyttöjen tulevaisuus on hyvien naimakauppojen varassa”

Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman pitää kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen perheverotusehdotusta menneen maailman haikailuina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sofia Vikman muistuttaa, että perheverotus poistui Suomesta jo 1970-luvulla eikä yhden elättäjän mallista sen koommin ole tullut ainakaan ajankohtaisempaa.

Vikmanin mukaan perheverotus kannustaisi pienipalkkaisempaa puolisoa jäämään kotiin, mikä valitettavasti vielä nykyään yleensä tarkoittaisi naisen jäämistä pois työelämästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jo tällä hetkellä naisten työuria leimaavat korkeasta koulutuksesta huolimatta pienet palkat ja pätkätyöt samalla, kun pienten lasten isät painavat niska limassa töitä. Ikärakenteen muutoksesta ja huoltosuhteen heikkenemisestä johtuen meillä ei ole myöskään varaa jättää käyttämättä koulutettujen naistemme osaamista, Vikman sanoo.

Vikman muistuttaa Päivi Räsäselle, että nykyinen ja edellinen hallitus ovat tehneet monia uudistuksia, joilla nimenomaan halutaan helpottaa pienten lasten vanhempien palaamista ja osallistumista joustavasti työelämään niin halutessaan.

Vikmanin mukaan perheverotus yhdistettynä vanhemmuuden kustannusten ja vanhempainvapaiden epätasaiseen jakaantumiseen heikentäisi entisestään naisten työmarkkina-asemaa.

– En halua palata aikaan, jossa tyttöjemme tulevaisuuden ja toimeentulon turva on sen varassa, että he pääsevät hyviin naimisiin, Vikman kuittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)