Verkkouutiset

Työministeri: VR irtisanoo – työllisyystilanne heikentynyt nopeasti

Työllisyystilanne maassa on heikentynyt nopeasti ja pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut huolestuttavasti, sanoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtion rautatieyhtiö VR ilmoitti perjantaina käynnistävänsä yt-neuvottelut ja vähentävänsä enimmillään 570 työntekijää.

– Työllisyystilanne maassa on heikentynyt nopeasti ja pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut huolestuttavasti. Työttömyyttä taklataan monella rintamalla hallitusohjelman mukaan, mutta osa muutoksista kestää pitempään, ministeri Jari Lindström kertoo.

– Välittömänä toimenpiteenä ponnistelen, että lisäbudjetti työttömyyden hoitoon saataisiin hyväksyttyä lähiaikoina, hän sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi viimeisimmän työllisyyskatsauksen tiistaina. Sen mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli heinäkuun lopussa yhteensä 381 600 työtöntä työnhakijaa, joka on 31 200 enemmän kuin vuotta aikaisemmin vastaavana aikana.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 5 100 enemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa eli yhteensä 57 000. Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 113 100, mikä on 20 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)