HS: Kansanedustaja (ps.) sijoittaisi huonoiten käyttäytyvät asukkaat samalle asuinalueelle

Perussuomalaisten kansanedustaja pisteyttäisi Helsingin kaupungin vuokra-asuinalueet ja huonoiten käyttäytyvät asukkaat asutettaisiin samalle alueelle, kertoo Helsingin Sanomat.

  • LKS 20130307 Tom Packalen menossa perustuslakivaliokunnan kokoukseen  eduskunnassa jossa torstaina 7. maaliskuuta 2013 aloitettiin selvittäminen pääministeri Jyrki Kataisen toimintaa filosofi Pekka Himasen kiistellyn tulevaisuustutkimuksen tilaamisessa.
 LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Tom Packalén.

    ()

Kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Tom Packalénin mallissa Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen asuinalueet pisteytettäisiin asteikolla 0–5 ja huonoiten käyttäytyvät asukkaat sijoitettaisiin nolla-alueille. Näille alueille keskitettäisiin sitten muun muassa poliisin palveluita, sosiaalihuoltoa ja kolmannen sektorin toimintaa.

Packalénin mukaan tämä ei kuitenkaan johtaisi asuinalueiden eriytymiseen ja ongelmien kärjistymiseen.

- Kyse olisi win-win-tilanteesta. Vuokralaisten olisi mahdollista muuttaa hyville alueille, hän kaavailee.

Nolla-alue vaatisi Packalénin kaavailuissa merkittävän kokoisen asuinalueen palveluille ja sen pitäisi olla muista asuinalueista erillään.

Mallissa nolla-alueilla olisi ympärivuorokautinen sosiaalivirasto, jonne lapsi voisi mennä esimerkiksi riitatilanteissa. Kansalaisjärjestöt huolehtisivat ennaltaehkäisevästä työstä ja alueella päivystävät "korttelipoliisit" puuttuisivat tilanteeseen ongelmien kärjistyessä.

Tom Packalénin ehdotukselle ei ole odotettavissa suurta menestystä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.