Verkkouutiset

HS: Kansanedustaja (ps.) sijoittaisi huonoiten käyttäytyvät asukkaat samalle asuinalueelle

Perussuomalaisten kansanedustaja pisteyttäisi Helsingin kaupungin vuokra-asuinalueet ja huonoiten käyttäytyvät asukkaat asutettaisiin samalle alueelle, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Tom Packalénin mallissa Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen asuinalueet pisteytettäisiin asteikolla 0–5 ja huonoiten käyttäytyvät asukkaat sijoitettaisiin nolla-alueille. Näille alueille keskitettäisiin sitten muun muassa poliisin palveluita, sosiaalihuoltoa ja kolmannen sektorin toimintaa.

Packalénin mukaan tämä ei kuitenkaan johtaisi asuinalueiden eriytymiseen ja ongelmien kärjistymiseen.

– Kyse olisi win-win-tilanteesta. Vuokralaisten olisi mahdollista muuttaa hyville alueille, hän kaavailee.

Nolla-alue vaatisi Packalénin kaavailuissa merkittävän kokoisen asuinalueen palveluille ja sen pitäisi olla muista asuinalueista erillään.

Mallissa nolla-alueilla olisi ympärivuorokautinen sosiaalivirasto, jonne lapsi voisi mennä esimerkiksi riitatilanteissa. Kansalaisjärjestöt huolehtisivat ennaltaehkäisevästä työstä ja alueella päivystävät ”korttelipoliisit” puuttuisivat tilanteeseen ongelmien kärjistyessä.

Tom Packalénin ehdotukselle ei ole odotettavissa suurta menestystä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)