Verkkouutiset

Dohan kierroksen saamista päätökseen tuetaan edelleen

EU ja Suomi tukevat edelleen Dohan kierroksen saamista päätökseen, kertoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) osallistuu EU:n kauppaministerien kokoukseen Brysselissä huomenna perjantaina.

Kokouksen pääaiheina ovat Maailman kauppajärjestön WTO:n Dohan neuvottelukierroksen tilanne ennen joulukuussa pidettävää WTO:n ministerikokousta, EU:n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimusneuvottelujen edistyminen, EU:n ja Mercosur-maiden väliset vapaakauppasopimusneuvottelut sekä EU:n sopimusneuvottelutilanne Aasiassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ulkoasianministeriön mukaan neuvoston odotetaan arvioivan Dohan neuvottelukierroksen edistymistä ennen joulukuussa pidettävää WTO:n ministerikokousta. Neuvottelut jatkuvat Genevessä, ja EU pyrkii toimimaan rakentavasti Nairobin tulosten turvaamiseksi.

– EU ja Suomi tukevat edelleen kierroksen saamista päätökseen, korostaa Toivakka ministeriön tiedotteessa.

Samalla hänen mukaansa olisi kuitenkin pidettävä huolta monenvälisen kauppa-agendan päivittämisestä vastaamaan uusia tarpeita kaupan esteiden poistamiseksi.

Kokouksessa neuvosto saa komission tilanneraportin EU:n ja USA:n välisistä vapaakauppasopimusneuvotteluista. Seuraava neuvottelukierros järjestetään ensi vuoden alkupuolella. Ministeriön mukaan Suomi korostaa edelleen kunnianhimoisia tavoitteita Yhdysvaltojen julkisten hankintojen markkinoiden avaamiseksi muun muassa. merisektorilla.

Ministerit keskustelevat lisäksi EU:n ja Mercosurin kauppavyöhykkeen välisten sopimusneuvottelujen  jatkosta. Mercosur-maita ovat Argentiina, Brasilia, Paraguay, Uruguay ja Venezuela. Vuonna 2000 aloitetut neuvottelut ovat olleet välillä keskeytyksissä. Suomi suhtautuu ulkoasianministeriön mukaan rakentavasti neuvotteluihin ja toivoo niiden tuloksena suomalaisyritysten viennin ja markkinoillepääsyn alueen maihin helpottuvan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)