Verkkouutiset

Jopa 2 000 lasta perheistä laitoksiin? – ”Tie on päällystetty hyvillä aikomuksilla”

Vihreiden kansanedustajan mukaan esitetty muutos perhehoitolakiin uhkaa käytännössä aiheuttaa noin 2 000 lapsen siirtämisen perhehoidosta laitokseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perhehoitolakiin tehtävä lakimuutos on vähentämässä perhehoitoon sijoitettujen lasten maksimilukumäärää seitsemästä lapsesta neljään. Tällä halutaan taata, että lapset saavat perheissä yksilöllisempää huomiota.

Käytännössä sijaisperheistä on kansanedustaja Osmo Soininvaaran (vihr.) mukaan kuitenkin kroonista puutetta. Sen vuoksi lapsia joudutaan sijoittamaan sijaisperheiden sijasta laitoksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Tämä uudistus merkitsee – ellei sijaisperheitä jostain yllättäen ilmaannu lisää – että noin 2 000 lasta on siirrettävä perhehoidosta laitoshoitoon. Laitoshoidossa sitä yksilöllistä hoitoa varmaankin saa”, Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Soininvaaran mukaan myöskään perheisiin jäävien lasten tilanne ei parane laitossiirroilla. Hän epäilee myös sijaisperheiden määrän ennemminkin laskevan.

”Monessa sijaisperheessä molemmat sijaisvanhemmat ovat jääneet pois töistä hoitamaan lapsia kokopäivätoimisesti. Tämän jälkeen tämä ei ole taloudellisesti mahdollista.”

Ihmetystä herättää myös vaikutus kuntien menoihin. Soininvaaran mukaan kahdentuhannen lapsen siirtäminen edullisesta perhehoidosta kalliiseen laitoshoitoon maksaa kunnille noin 50 miljoonaa euroa.

Osmo Soininvaaran mukaan ”on niin sosialidemokraattista tehdä hyvältä näyttäviä standardeja ilman, että samalla lisätään rahaa niin, että nuo standardit voivat täyttyä joutumatta ottamaan rahaa pois jostain vielä tärkeämmästä.”

”Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)