Verkkouutiset

Timo Soinin mukaan luvut puhuvat puolestaan

SDP oli ennakkoäänten suurin puolue. Perussuomalaisten kannatus putosi reippaasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini odottaa puolueensa kannatuksen nousevan, kun vaalipäivän äänet saadaan laskettua.

– Luvut puhuvat puolestaan, pudotusta reippaasti, Timo Soini totesi ennakkoäänten tuloksesta sunnuntaina iltakahdeksalta.

– Ylöspäin tullaan, mutta kuinka paljon, jää nähtäväksi.

Perussuomalaiset sai ennakkoäänistä 8,2 prosenttia.

Ykkönen oli SDP 20,7 prosentin kannatuksella, keskusta toinen 20 prosentilla ja kokoomus kolmas 19,9 prosentin kannatuksella.

Ennakkoäänissä oli laskematta runsaasti ääniä Uudeltamaalta.

Timo Soini muistutti puolueensa kannattajien äänestävän ennakkoäänestystä aktiivisemmin varsinaisena vaalipäivänä. 10 prosentin kannatus on perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan realistinen tavoite.

– Kaikki sen yli on plussaa ja alle miinusta.

”Jännittävä vaihe”

– Tämä on todella jännittävä vaihe. Kärkipaikka (ennakkoäänissä) oli odotettu vaalityön näkökulmasta. Oma porukka on tehnyt valtavan työn, kommentoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ennakkoäänten tulosta.

– On kuultu kentällä kansaslaisten huolia. En nyt kuitenkaan ala spekuloimaan, tässä on vielä pitkä ilta edessä, Rinne totesi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa tyytyväinen ennakkoäänten tulokseen.

– Tämä on täsmälleen sama kuin edellisissä vaaleissa ensimmäinen ennakkotulos. Meidän äänestäjät äänestää vähän vilkkaammin ennakkoäänestyspäivänä, Sipilä arvioi.

Hän sanoi olevansa todella tyytyväinen, jos puolue saa saman tuloksen kuin edellisissä kuntavaaleissa.

– Järjestys vaihtuu vielä moneen kertaan, kun tulee tämän päivän äänet, Sipilä totesi.

– Tuntuu tosi hyvältä. Toivotaan, että kova loppukirimme ansiosta lukema tuosta vielä nousee, sanoi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ennakkoäänistä. Vasemmistoliitto oli 1,5 prosenttiyksikköä plussalla viime kuntavaaleihin verrattuna ennakkoäänissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)