Verkkouutiset

Elintarviketyöläiset valmiita toimimaan: Ay-liikkeen torjuttava pakkolait

Jos neuvottelemalla ei synny hyväksyttävää ratkaisua, on ammattiyhdistysliikkeen selätettävä hallituksen hankkeet muilla keinoilla, sanovat Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n pääluottamusmiehet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n pääluottamusmiesten mielestä on hyvä, että Elinkeinoelämän keskusliitto EK on palannut työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelupöytään ja neuvottelut pakkolait korvaavasta ratkaisusta jatkuvat.

– Jos neuvottelemalla ei synny hyväksyttävää ratkaisua, on ammattiyhdistysliikkeen selätettävä hallituksen hankkeet muilla keinoilla, pääluottamusmiehet uhkaavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

He painottavat, että pakkolakipaketti ja muut hallituksen työehtoja heikentävät hankkeet on kaadettava ennen kuin ne hyväksytään eduskunnassa.

– SEL on valmis toimimaan työpaikoilla osana ay-liikkeen joukkovoimaa pakkolakipaketin ja työehtosopimukset ohittavan paikallisen sopimisen kaatamiseksi, jos niitä ei saada torjutuksi työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvotteluissa, pääluottamusmiehet toteavat.

SEL:n mukaan elintarvikealan työntekijältä hallituksen pakkolakipaketti leikkaisi keskimäärin 1587 euroa vuodessa.

SEL:n pääluottamusmiehet torjuvat myös työehtojen ja palkkojen polkemiseen johtavan hallituksen hankkeen paikallisen sopimisen mahdollistamisesta alle työehtosopimusten vähimmäismääräysten.

Niin ikään pääluottamusmiehet vastustavat myös hallituksen ajamia työsopimuslain heikennyksiä, jotka mahdollistaisivat alle vuoden mittaiset määräaikaiset työsuhteet ilman perustetta, pidentäisivät työsuhteiden koeaikoja sekä lyhentäisivät työnantajien takaisinottovelvoitetta tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottujen työntekijöiden osalta yhdeksästä kuukaudesta neljään kuukauteen.

SEL:n pääluottamusmiehet kokoontuivat lauantaina Tampereella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)