Elintarviketyöläiset valmiita toimimaan: Ay-liikkeen torjuttava pakkolait

Jos neuvottelemalla ei synny hyväksyttävää ratkaisua, on ammattiyhdistysliikkeen selätettävä hallituksen hankkeet muilla keinoilla, sanovat Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n pääluottamusmiehet.

  • LKS 20100307 -
Lakkovahti, ahtaaja ja varapääluottamusmies Asko Mäki-Rahkola Vuosaaren sataman portilla Helsingissä 4. maaliskuuta 2010. Ahtaajien lakko alkoi tänä aamuna neuvotteluiden kariuduttua keskiviikkoiltana. LEHTIKUVA Kimmo Mäntylä

    SEL on valmis toimimaan työpaikoilla osana ay-liikkeen joukkovoimaa pakkolakipaketin kaatamiseksi.

    ()

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n pääluottamusmiesten mielestä on hyvä, että Elinkeinoelämän keskusliitto EK on palannut työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelupöytään ja neuvottelut pakkolait korvaavasta ratkaisusta jatkuvat.

– Jos neuvottelemalla ei synny hyväksyttävää ratkaisua, on ammattiyhdistysliikkeen selätettävä hallituksen hankkeet muilla keinoilla, pääluottamusmiehet uhkaavat.

He painottavat, että pakkolakipaketti ja muut hallituksen työehtoja heikentävät hankkeet on kaadettava ennen kuin ne hyväksytään eduskunnassa.

– SEL on valmis toimimaan työpaikoilla osana ay-liikkeen joukkovoimaa pakkolakipaketin ja työehtosopimukset ohittavan paikallisen sopimisen kaatamiseksi, jos niitä ei saada torjutuksi työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvotteluissa, pääluottamusmiehet toteavat.

SEL:n mukaan elintarvikealan työntekijältä hallituksen pakkolakipaketti leikkaisi keskimäärin 1587 euroa vuodessa.

SEL:n pääluottamusmiehet torjuvat myös työehtojen ja palkkojen polkemiseen johtavan hallituksen hankkeen paikallisen sopimisen mahdollistamisesta alle työehtosopimusten vähimmäismääräysten.

Niin ikään pääluottamusmiehet vastustavat myös hallituksen ajamia työsopimuslain heikennyksiä, jotka mahdollistaisivat alle vuoden mittaiset määräaikaiset työsuhteet ilman perustetta, pidentäisivät työsuhteiden koeaikoja sekä lyhentäisivät työnantajien takaisinottovelvoitetta tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottujen työntekijöiden osalta yhdeksästä kuukaudesta neljään kuukauteen.

SEL:n pääluottamusmiehet kokoontuivat lauantaina Tampereella.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.