Verkkouutiset

Vasemmisto ja vihreät vaativat hallitukselta lisää rahaa työllisyystoimiin

Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmät ovat tehneet ensimmäisen yhteisen vastalauseen hallituksen lisätalousarvioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilän (kesk.) hallitus jätti eduskunnalle ensimmäisen lisätalousarvionsa ennen juhannusta. Asia käsiteltiin torstaina valtiovarainvaliokunnassa. Vastalauseen esittelivät SDP:n Pia Viitanen, vihreiden Touko Aalto ja vasemmistoliiton Kari Uotila.

Oppositiopuolueet kritisoivat vastalauseessaan erityisesti sitä, ettei hallitus niiden mukaan kohdista määrärahoja työllistämistoimiin.

”Työllisyysmäärärahat ovat loppumassa, eikä hallitus esitä varoja työllisyyden edistämiseen. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto huomauttavat, että hallituksen talouspolitiikan aiheuttamaa eriarvoisuutta voidaan kaventaa, kun oikeudenmukaisella verotuksella kerätään varoja työllisyyden kohentamiseen ja eräiden, kaikkein kipeimpien leikkauksien perumiseen”, SDP, vihreät ja vasemmistoliitto toteavat tiedotteessaan.

Puolueiden mukaan hallitus toimii jopa omaa ohjelmaansa vastaan jättämällä tänä vuonna päästökaupasta saadut varat ohjaamatta kehitysyhteistyöhön.

Neljä lausumaa

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton vastalauseessa esitetään neljä lausumaa.

Niissä vaaditaan, että hallitus tuo välittömästi syysistuntokauden alussa eduskuntaan työllisyyttä tukevan lisätalousarvion, arvioi talouspoliittisia linjauksiaan työllisyys-, tasa-arvo-, tulonjako- ja oikeudenmukaisuusnäkökulmasta, ohjaa tämän vuoden päästökauppatulot kehitysyhteistyöhön ja että se laatii konkreettisen päätösehdotuksen Talvivaaran toiminnan jatkamisesta ympäristön kannalta kestävällä tavalla syyskuun loppuun mennessä.

Puolueet katsovat, että ”Hallituksen tulee hakea kaivostoiminnasta omistusjärjestelyt, jolla mukaan saadaan uutta teollista omistajuutta. Samanaikaisesti on syytä valmistella varasuunnitelma, jossa kaikissa oloissa turvataan alueen luonnon ja ihmisten ympäristön elinvoima ja Kainuun alueen työllisyydestä huolehtiminen.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)