Verkkouutiset

HS: Demaripäättäjät veisivät puolueen oppositioon

Sosialidemokraattien paikka on vaalituloksen perusteella oppositiossa, katsovat demaripäättäjät Helsingin Sanomien soittokierroksen perusteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lehti soitti SDP:n 13 piirijohtajalle ja 43:lle puoluevaltuuston jäsenelle keskiviikon ja torstain aikana. Kaikille esitettiin samat kysymykset: mistä vaalitappio johtui, ja pitäisikö puolueen nyt pyrkiä hallitukseen vai oppositioon?

Moni demariaktiivi pitää hallitukseen menoa kyseenalaisena vaalituloksen perusteella.

– Vaikka tarjottaisiin hallitusohjelmassa mansikoita ja kermavaahtoa, sinne ei tällä vaalituloksella pidä mennä, kiteyttää puoluevaltuutettu Jouni Martiskin Pohjois-Karjalasta HS:lle.

Jos hallituksen pohjan muodostavat keskusta ja perussuomalaiset ja sen ohjelmasta tulee tiukan konservatiivinen, demareiden on monen mielestä parempi pysyä ulkona. Kokoomuksen kanssa demarivastaajat eivät halua hallitukseen.

Oppositio on monen mielestä hyvä vaihtoehto paitsi huonon vaalimenestyksen myös vaikean hallitustaipaleen vuoksi. Edessä on menoleikkauksia ja palvelujen karsimista. Toisaalta demareissa on paljon niitäkin, joiden mielestä vain hallituksessa voi vaikuttaa.

Kaikki lehden haastattelemat demarivaikuttajat ovat samaa mieltä siitä, vaalitulos on puolueelle perusteellisen itsetutkiskelun paikka. Huonoon menestykseen haettiin syitä demarien hartioita painavasta hallitusvastuusta, perussuomalaisten tiukasta kampanjoinnista ja puheenjohtaja Antti Rinteen kompuroinnista kampanjan loppuvaiheessa.

Kyselyyn osallistuneista osa katsoo, että linjan terästys löytyisi perussuomalaisten nyt esillä pitämistä teemoista, kuten maahanmuuttopolitiikasta. Osa puolestaan toivoo, että SDP korostaisi arvojensa eroa perussuomalaisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)