Verkkouutiset

SDP:n Eeva-Johanna Eloranta kysyy onko PS:n linja perheiden aseman kurjistaminen

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta vaatii hallitukselta nopeaa vastausta siihen, mitä se oikein aikoo tehdä päivähoitomaksuille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on esittänyt jättisuuria korotuksia päivähoitomaksuihin. Tavallisella kaksilapsisella perheellä maksuja ollaan nostamassa lähes 1400 euroa vuodessa.

– Kesän alussa silloinen valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) antoi ymmärtää, että jättikorotukset perutaan. Myös nykyisen valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan maksujen korotuksista voitaisiin luopua. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kuitenkin torjui ajatuksen. Onko perussuomalaisten linja suomalaisten perheiden aseman kurjistaminen, Eeva-Johanna Eloranta kysyy?

Hän huomauttaa, että päivähoito on myös tasa-arvokysymys. Niin ikään Eloranta muistuttaa, että hallitus on luvannut laittaa kaikissa päätöksissään työn etusijalle tekemällä päätöksiä, jotka aina kannustavat työhön.

– Päivähoitomaksujen jättikorotus luo kannustinloukun. Pienipalkkaisen äidin, vaikkapa myyjän tai lähihoitajan, kohdalla voi tulla eteen tilanne, jossa työtä ei kannata ottaa enää vastaan, kun päivähoitomaksujen maksamisen jälkeen perheelle jää vähemmän käteen kuin jos jää kotiin lasten kanssa.

– Tämä sotii työnteon kannustavuutta vastaan ja heikentää erityisesti naisten työhön osallistumista. Ihan kuin hallitus haluaisi pitää naiset kotona, pois työelämästä, Eloranta painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)