Verkkouutiset

Sarkomaa: Budjettiriihestä potkua opettajankoulutukseen

Kansanedustaja, opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja Sari Sarkomaan (kok.) mielestä Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen oli oikeassa ehdottaessaan opettajankoulutuksen kansallista kehittämisohjelmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sari Sarkomaa puolestaan ehdottaa, että hallitus tekee asiasta päätökset syksyn budjettiriihessä. Kansanedustaja muistuttaa, että pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallitusohjelmassa on luvattu vahvistaa toimia, joilla parannetaan perusopetuksen laatua ja pysäytetään havaittu oppimistulosten lasku.

Sarkomaa painottaa Olli Luukkaisen tavoin tarvetta päivittää opettajien tieto- ja viestintäteknologian opetustaidot. Myös valmiuksia kohdata ja opettaa moninaisia ja monikulttuurisia oppilasryhmiä on lisättävä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sarkomaa on vakavasti huolissaan hallituksen kaavailuista leikata 42 miljoonaa euroa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalta kelpoisuuksia väljentämällä.

– Eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa esitimme aiheesta vahvan huolen kirjaamalla kehysmietintöön:” Valiokunta kantaa myös vakavaa huolta opetta¬jien kelpoisuusvaatimusten väljentämisen vai¬kutuksesta opetuksen laatuun”, Sarkomaa muistuttaa.

Kansanedustaja korostaa valiokunnan kirjanneen mietintöön vaateen myös koulutuksen laadusta.

Sarkomaan mielestä hallituksen on syytä selkeästi sitoutua opettajien koulutustasosta ja pätevyyksistä kiinnipitämiseen.

Lue myös: ”Suomi elää opettajankoulutuksen osalta muistorikkaassa menneisyydessä”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)