Verkkouutiset

Pertti Salolainen pitää selvitystä Suomen turvallisuustilanteesta tarpeellisena

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) pitää selvitystä Suomen turvallisuustilanteesta tarpeellisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pertti Salolainen toteaa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön kesäkuisessa ulkopoliittisessa keskustelutilaisuudessa vallitsi suuri yksimielisyys siitä, että Suomen on syytä valmistella ulko-ja turvallisuuspoliittinen analyysi muuttuneessa maailmanpoliittisessa tilanteessa.

– Katsottiin, että suurlähettiläs Antti Sierlan ansiokas Nato-selvitys on tehty eri olosuhteisiin ja että ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta ei ole riittäviä näkökulmia nykytilanteeseen. Uuden selvityksen tarve todettiin myös tilaisuuden loppuyhteenvedossa, Salolainen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Salolainen pitääkin outona, että asiasta esiintyy nyt eriäviä näkemyksiä. Selvitystä on kannattanut muun muassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.). Tarpeettomana sitä on pitänyt ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Puolustusministeri Carl Haglund (r.) näyttää olevan selvityksen kannalla.

– On paikallaan, että eduskunnan ulkoasiainvaliokunta pyytää selvitystä, kun eduskunta noin kuukauden kuluttua kokoontuu syysistuntokaudelle, hän Salolainen.

Salolainen muistuttaa, että kun asiasta keskusteltiin tasavallan presidentin tilaisuudessa, todettiin, että selvitys tarvitaan erityisesti siksi, että ensi kevään eduskuntavaaleissa olisi hyvä ja ajankohtainen tietopohja ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisen keskustelun käymiseen.

– Tulevathan nämä teemat olemaan vaaleissa keskeisiä, arvioi Salolainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)