Verkkouutiset

”Säästöt oikeusvaltion perustoimintojen osalta jopa vastuuttomia”

Valtiovarainministeriön oikeusministeriöille esittämä toimintamenoihin kohdistuva säästö on sen hallinnonalan kannalta erittäin ankara, kritisoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Minun on toistettava, että tämä on oikeusvaltion perustoimintojen osalta jopa vastuutonta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

Eduskuntakeskusteluissa kokoomus on yleensä huolissaan kansalaisten oikeusturvasta. Mitä kokoomus, pääministeri Alexander Stubbin ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlundin (kok.) johdolla sanoo nyt säästöesityksestä, joka kohdistuisi tuomioistuinlaitokseen, syyttäjälaitokseen ja vankienhoitoon, Henriksson kysyy?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Haluammeko, että Suomi tulee tunnetuksi valtiona, joka ajaa alas oikeusturvaansa, jatkaa oikeusministeri.

Henrikssonin mukaan valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) talousarvioesitys iskisi esitetyssä muodossaan raskaasti maamme oikeuslaitokseen, syyttäjälaitokseen ja vankiloihin.

– Koska oikeusministeriön menot pääosin koostuvat palkkamenoista ja vuokrista, johtaisi säästöesitys nykymuodossaan irtisanomisiin ja todennäköisesti vankiloiden lakkauttamisiin, hän totesi RKP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Turussa keskiviikkona.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä huomauttaa, että toimiva oikeuslaitos on myös tärkeä kilpailukyvyn kannalta.

– Jos meillä on pitkiä ja epävarmoja oikeusprosesseja, Suomi ei ole enää houkutteleva maa sijoittajille ja yrityksille, toteaa RKP:n eduskuntaryhmä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)