Verkkouutiset

”Sorry, kätilöt – sunnuntaikorvaukset ovat liian korkeat”

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilän mukaan sunnuntaikorvaukset ovat este työllistämiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi, että kahden kätilön esiintyminen Ylen A-studiossa sai hänet muuttamaan mielensä sunnuntaikorvausten leikkaamisen suhteen.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän mielestä sunnuntaikorvauksia pitäisi edelleen alentaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kätilöt saivat pääministerin pään kääntymään. Minun pääni ei ole kääntynyt. Sunnuntaikorvaukset ovat Suomessa liian korkeat, Penttilä kirjoittaa blogimerkinnässään, joka on otsikoitu ”Sorry, kätilöt, olette väärässä”.

Penttilä toteaa, että kätilöt ovat palkkansa ansainneet, mutta ”on väärin, että heidän ansionsa perustuvat ylisuuriin sunnuntaikorvauksiin”.

– Korkeat sunnuntaikorvaukset ovat työllistämisen este. Ravintola- ja matkailuala on tästä hyvä esimerkki.

– Jos haluamme, että Suomeen syntyy lisää työpaikkoja, on työllistämisen esteitä purettava. Niinpä myös sunnuntaikorvauksia tulee pienentää, Penttilä kirjoittaa.

Hänen mielestään kätilöiden ja palomiesten peruspalkkojen pitäisi olla niin hyviä, että ne ottavat huomioon tarpeen tehdä työtä myös viikonloppuisin.

– Ratkaisu ei ole ylisuuret sunnuntaikorvaukset. Ratkaisu on palkan nosto yhdistettynä sunnuntailisien alentamiseen. Siinä olisi järkeä, Penttilä kiteyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)