Verkkouutiset

Antti Rinteen mielestä briteille ei saa antaa rusinoita pullasta

EU:n perusvapaudet nousevat keskeiseen asemaan neuvotteluissa Britannian kanssa, arvioi sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinteen mielestä Iso-Britannian pääministerin Theresa Mayn puhe tiistaina selvensi kansanäänestyksen jälkeistä tilaa merkittävästi.

Mayn esitys vapaakauppa-alueesta on Rinteen mukaan ymmärrettävä brittien kannalta, mutta vastaa tuskin niitä lähtökohtia, joista EU aloittaa neuvottelut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Osapuolet ovat kaukana toisistaan. Edessä on vaikeat ja pitkät neuvottelut Britannian ja EU:n välillä, Rinne kirjoittaa blogissaan.

Rinne arvioi, että EU:n perusvapaudet nousevat keskeiseen asemaan neuvotteluissa. Hänestä on oleellista, että EU säilyy yhtenäisenä ja määrätietoisena.

– Britannia tavoittelee nyt ”rusinat pullasta” -ratkaisua, eikä sellaiseen pidä suostua. Brittien lähtökohta vapaakauppa-alueesta tarkoittaa käytännössä sitä, että britit haluavat pääsyn sisämarkkinoille ilman EU:n jäsenyyteen kuuluvia velvoitteita tai jäsenmaksuja, Rinne arvioi.

Suomen kannan EU:n sisällä pitää hänen mielestään olla perusvapauksia korostava.

Rinne myös arvioi Brexitin osoittavan, että EU:ta pitää kehittää enemmän kansalaisten näkökulmasta.

– Talouden ehdoilla toimiva järjestelmä ei ole saanut kansalaisten luottamusta. Keskiöön nousevat sosiaalisen ulottuvuuden vahvistaminen sekä avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääminen EU:n päätöksenteossa, hän painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)