Verkkouutiset

”Sipilä tai kukaan keskustan edustaja ei ole esittänyt kahdeksan miljardin euron leikkauksia”

Eero Vainio ja Juha Rehula sanailevat keskustan ja SDP:n talouslinjauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio syyttää keskustan Juha Rehulaa leikkaushuutokaupan aloittamisesta.

– Aivan aluksi haluaisin muistuttaa arvon keskustalaisille, että se oli heidän puolueensa puheenjohtaja, joka vaati 8 miljardin lisäsäästöjä, joista osa pitäisi vielä panna toteen jo tänä vuonna, Vainio toteaa.

Kansanedustaja Juha Rehulan mukaan ”keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tai kukaan muukaan keskustan edustaja ei ole esittänyt kahdeksan miljardin euron leikkauksia”.

– Tahallisesta väärinymmärtämisestä pitäisi päästä politiikassa vihdoin eroon, Rehula sanoo tiedotteessaan.

Rehulan mukaan Sipilä ja keskusta ovat ainoastaan tähdentäneet, että valtion budjetti on tänäkin vuonna seitsemän–kahdeksan miljardin euron lisävelanoton varassa.

– Keskustan tavoite on lopettaa Suomen yli varoiksi eläminen tulevina vuosina, Rehula sanoo.

Talouskasvun ja uusien työpaikkojen lisäksi tarvitaan hänen mukaansa rakenteellisia uudistuksia ja säästöjä. Keskusta esittää, että hallitus luopuu oppivelvollisuusiän nostamisesta ja kotihoidontuen muutoksista.

– Vainion sanomisia arvioitaessa on syytä palauttaa mieliin, että nimenomaan SDP lupasi ennen viime eduskuntavaaleja Suomeen 100 000 työpaikkaa ja valtiontalouden olevan tasapainossa tämän vaalikauden loppuun mennessä, Rehula huomauttaa.

Rehula sanoo hämmästelevänsä sitä, että SDP:lle ei ainakaan eduskunnassa viime viikolla käydyn välikysymyskeskustelun perusteella käy tupakkaveron korottaminen lapsilisien leikkaamisen sijaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)