Verkkouutiset

Petri Sarvamaa vaatii EU:ta puuttumaan homovainoihin unionin lähialueilla

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa tuomitsee (kok.) tshetsheenimiesten johdonmukaiset pidätykset ja kidutuksen seksuaalisen suuntautumisen perusteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime kuukausien aikana julki tulleiden tietojen mukaan Tshetsheniassa on vuoden aikana vangittu yli sata homoseksuaalisuudesta epäiltyä miestä, joita pidetään epävirallisissa vankiloissa.

– Tässä on kyse perustavanlaatuisesta ihmisoikeuksien rikkomisesta, Petri Sarvamaa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa, että seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä käytetään perusteena vakaville ihmisoikeusloukkauksille eri puolilla maailmaa.

– EU:n pitää vaikuttaa myös näissä asioissa. Varsinkin naapuruuspolitiikan avulla lähialueilla. Kyse on ihmisoikeuksista. Ihmisarvo ja syrjimättömyys ovat EU:n perustavanlaatuisia arvoja, Sarvamaa painottaa.

Euroopan parlamentti keskustelee tiistai-iltana homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten oikeuksista ja siitä, miten EU:n edustustot ja jäsenvaltioiden suurlähetystöt voivat edistää niitä. Tarkastelussa on erityisesti Tshetshenia, jonka huonontuneeseen tilanteeseen Venäjän kansalliset viranomaiset eivät ole puuttuneet.

Kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää vietetään keskiviikkona. Sen tarkoitus on kiinnittää huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintään ja edistää heidän ihmisoikeuksiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)