Verkkouutiset

Ammattiliitto Pro ei hyväksy Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen lakkoa

Ammattiliitto Pro ei hyväksy lentoliikennettä tiistaina uhkaavaa lakkoa. Taustalla on ammattiliitojen eriävät näkemykset neuvotteluoikeudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen (SLSY) julistaman lakon piiriin kuluu Airpron matkustamohenkilökunta.

Ammattiliitto Pro ei hyväksy lakkoa, koska SLSY vaatii lakolla oman sopimuksensa noudattamista yrityksessä, jossa suurin osa matkustamohenkilöstöä kuuluu Prohon. Airpron henkilöstöllä on laillinen, voimassa oleva työehtosopimus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Airpro on vuonna 1994 perustettu henkilöstövuokrausta harjoittava valtio-omisteinen yritys. Airpro vuokraa sekä maapalvelu- että matkustamohenkilökuntaa.

Palkansaajajärjestöt Pardia ja JHL ovat sopineet palvelutyönantajien PALTA:n kanssa Airpron henkilökuntaa koskevan yrityskohtaisen työehtosopimuksen. Työehtosopimus on voimassa 1.4.2014–31.1.2017.

– Tätä sopimusta noudatetaan myös Airpron palkkaamaan matkustamohenkilökuntaan, Pro sanoo tiedotteessaan.

Työehtosopimuksen solmimisen jälkeen Airpron matkustamohenkilökuntaa on Ammattiliitto Pron mukaan merkittävissä määrin liittynyt sen jäseneksi. Pro sanoo tulleensa syksyllä 2014 siihen asemaan, että se edustaa valtaosaa Airpron järjestäytyneestä matkustamohenkilökunnasta.

Pro edellyttää olevansa mukana neuvotteluissa, kun Airpron matkustamohenkilökuntaa koskevista työehdoista neuvotellaan.

Pron mukaan SLSY:llä ei ole neuvotteluoikeutta tilanteessa, jossa se ei edusta riittävää enemmistöä sopimuksen piiriin kuuluvasta henkilökunnasta.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys toimeenpani lakon 1. huhtikuuta. SLSY vaatii Airprossa noudatettavaksi yleissitovaa työehtosopimustaan. Lakon piirissä oli Helsingistä lähtevä liikenne, jonne Airpro toimittaa matkustamohenkilökuntaa. Lakkoon osallistui ainoastaan yksi henkilö.

Ammattiliitto Pro ei osallistunut eikä tukenut SLSY:n aprillipäivän lakkoa. Pro ei myöskään aio osallistua14.4.–15.4. toimeenpantavaan lakkoon, mikäli se toteutuu. Airprossa työskentelevät Pron jäsenet eivät halua osallistua lakkoon.

– Matkustamohenkilöstön työehdoista tulee sopia mahdollisimman pian neuvottelemalla Pron kanssa, ammattiliitto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)