Verkkouutiset

Presidentti Niinistö: Nato-jäsenyyshakemus horjuttaisi suhteita Venäjään

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö rakentaa turvallisuusajattelunsa neljään pilariin ja Nato-jäsenyyshakemus horjuttaisi Venäjä-pilaria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle Radio 1:n Presidentin kyselytunti -ohjelmassa presidentti Sauli Niinistö kertoi turvallisuusajattelunsa rakentuvan neljän pilarin varaan. Nämä neljä pilaria ovat vakuuttava oma puolustus, kumppanuusrakenteet esimerkiksi Ruotsin, EU:n ja Naton kanssa, suhteet Venäjään sekä YK:n ja kansainvälisen oikeuden piirit.

– Näistä muodostuu tasapaino, jota on varjeltava, ja sen varassa voimme katsoa kohti tulevaisuutta, presidentti totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän myöntää kuitenkin, että paljon on muuttunut Ukrainan tilanteen sekä Venäjän toimenpiteiden ja käyttäytymisen vuoksi. Presidentti uskoo, että jos Suomi hakisi Nato-jäsenyyttä, niin se varmasti horjuttaisi Venäjä-pilaria.

– Ei meidän kannata ajatella, että on yhdentekevää millaisissa väleissä olemme Venäjän kanssa. Suomella on Venäjän kanssa enemmän yhteistä rajaa kuin Venäjän ja muiden Nato-maiden välillä yhteensä.

Presidentti kommentoi myös Suomen osallistumista terroristijärjestö Isisin vastaiseen toimintaan. Aiemmin Suomi on tarjonnut vain humanitaarista apua, mutta viime aikoina on keskusteltu turvallisuusalan koulutukseen osallistumisesta.

– Kyse olisi maaryhmätyöstä, joka ilmeisesti Saksan johdolla rupeaisi turvallisuuskoulutusta antamaan, presidentti selventää.

Presidentti kommentoi myös Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin lauantaina Ylen Ykkösaamussa antamaa haastattelua ja totesi olevansa Pelttarin kanssa samaa mieltä siitä, että Syyrian sodasta palaavien suomalaisten kanssa tulisi keskustella ja heidän toimintaansa seurata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)