Verkkouutiset

PAM torjuisi pitkäaikaistyöttömyyttä koulutuksella ja palkkatuella

Palvelualojen ammattiliitto Pam haluaa Suomeen aktiivisempaa työvoimapolitiikkaa ja palkkatukeen lisärahoitusta muualtakin kuin työttömyysturvan käytön laajentamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pamin mukaan palvelualojen työttömyys on jatkanut kasvuaan jo vuodesta 2012 alkaen. Järjestö viittaa myös työ- ja elinkeinoministeriön huhtikuiseen katsauksen, jonka mukaan työttömyys kasvoi nopeimmin palvelu- ja myyntityöntekijöiden keskuudessa. Pamin edustamissa ammattiryhmissä oli viime vuonna työttömiä työnhakijoita yhteensä noin 49 000 henkilöä.

Yleinen suuntaus on pitkäaikaistyöttömyyden lisääntyminen, mikä näkyy Pamin tutkimuspäällikkö Antti Veirton mukaan myös palvelualoilla.

– On valitettavaa, että pamilaistenkin työttömäksi jääneiden työttömyysaika on pitkittynyt entisestään. Palvelu- ja myyntityöhön on hakeutumassa kymmeniätuhansia rakennetyöttömiä huhtikuussa. Määrä on noussut viime vuoteen vastaavaan aikaan verrattuna lähes 3000 henkilöllä. Nämä henkilöt kärsivät toistuvasta ja pitkään kestäneestä työttömyydestä, kertoo Veirto Pamin tiedotteessa.

Lisäksi yli 50 vuotta täyttäneiden pitkäaikaistyöttömyys on kasvanut vuodessa yli 7 000 henkilöllä. Veirton mukaan näiden henkilöiden osalta yhteiskunnassa täytyy tehdä erityisiä lisäsatsauksia, jotta työikäiset saadaan takaisin työelämään.

– Varttuneet pitkäaikaistyöttömät tarvitsevat erityistä tukea ja tukitoimenpiteiden pitää sisältää myös palkkatyötä ja tarvittaessa palkkatuella. Suomessa pitäisi olla nyt aktiivisempaa työvoimapolitiikkaa ja palkkatukeen lisärahoitusta tulee löytää muualtakin kuin työttömyysturvan käytön laajentamisen kautta. Tehokkaimmat keinot pitkäaikaistyöttömyyden torjumiseen ovat koulutus ja palkkatuki yrityksille, Veirto toteaa.

Työllisyyden kokonaiskuva näyttää kuitenkin hänen mukaansa vihdoin siltä, että Suomi ponnistelee kohti valoisampia aikoja. Avoimia työpaikkoja oli huhtikuussa tarjolla viime vuotta enemmän esimerkiksi kahvilamyyjille ja keittiöapulaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)