Verkkouutiset

Miesasiajärjestö vaatii pakolaisille sukupuolikiintiöitä

Perussuomalaisten miesasiajärjestö kertoo olevansa huolissaan turvapaikanhakijoiden sukupuolijakaumasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten läheisjärjestö, miesasiaa ajava Perusäijät ry on huolissaan Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden vinoutuneesta sukupuolijakaumasta. Heidän mukaansa valtaosa turvapaikanhakijoista on nuoria miehiä.

– Missä ovat naiset, lapset ja vanhukset, puheenjohtaja Harri Ahonen ihmettelee tiedotteessa.

Järjestössä ymmärretään, ettei määrään ja ikäjakaumaan ole voinut vaikuttaa, sillä turvapaikanhakijat ovat liikkuneet itsenäisesti. EU-maiden keskinäisen taakanjaon toteutuessa asia tulisi kuitenkin huomioida.

– Jos turvapaikanhakijoita todellakin aletaan jakaa EU-maiden kesken, vaadimme, että sukupuolijakauma menee tasan, eikä miehiä oteta sen enempää kuin naisiakaan.

Ahosen mukaan Suomen kiintiössä olevien henkilöiden tulee lisäksi olla sellaisista maista, joiden kanssa Suomella on palautussopimus. Näin kiintiön kautta tulleet voidaan tarvittaessa palauttaa kotimaihinsa. Kiintiön todennäköistä jäämistä noin 2400 henkeen järjestö pitää positiivisena.

– Jos samalla hetkellä saadaan EU:n ulkorajat kiinni ja turvapaikanhakijat jaetaan hotspotien kautta eri jäsenmaiden kesken, ovat nämä reilut kaksituhatta ihmistä kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin reilut 20 000, jotka ovat tänä vuonna tulleet ilman taakanjakoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)