Verkkouutiset

Paavo Väyrynen arvostelee keskustan ”metropolipolitiikkaa”

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mielestä keskusta on hylännyt perinteisen linjansa Suomen tasapuolisesta kehittämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin valtapuolueet ovat Paavo Väyrysen mukaan toteuttaneet keskittävää metropolipolitiikkaa, jossa pääkaupunkiseudulle pyritään haalimaan useita satoja tuhansia uusia asukkaita joko maakunnista tai ulkomailta.

– Nyt keskustajohtoinenkin hallitus on tukenut tätä kehitystä mm. rahoittamalla paikallisliikenteen investointeja ja keskittämällä asuntorahoitusta suurimpiin kaupunkeihin, Paavo Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Väyrysen mukaan keskustan nyt tukema metropolipolitiikan linja ei kuitenkaan ole kovin pitkäaikainen, vaan perinteisesti puolue on pyrkinyt kehittämään tasapuolisesti koko Suomea ja huolehtimaan erityisesti maaseudun ja maakuntien elinvoimaisuudesta.

– Nyt maakuntakeskukset ja maaseutualueet kärsivät siitä, että valtion varat keskitetään pääkaupunkiseudun kasvua tukeviin investointeihin. Nyt maakunnat ja niiden asukkaat kärsivät muuttoliikkeestä Helsingin seudulle, Väyrynen kertoo.

Väyrynen on kuntavaaleissa ehdolla Helsingissä sitoutumattomana kristillisdemokraattien listalla.

– Tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa, hän ilmoitti keskiviikkona mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)