Verkkouutiset

Lenita Toivakka, Laura Räty ja Petteri Orpo uusiksi ministereiksi

Pääministeri Alexander Stubbin hallitukseen tulee kokoomuksesta kolme uutta ministeriä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Alexander Stubb ehdotti maanantaina aamuna kokoomuksen puoluehallitukselle Laura Rätyn nimittämistä uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi, Lenita Toivakan nimittämistä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriksi ja Petteri Orpona tulemista maa- ja metsätalousministeriksi. Lisäksi Paula Risikko siirtyisi sosiaali- ja terveysministerin paikalta kunta- ja liikenneministeriksi.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriys vapautui pääministeriksi siirtyvältä Stubbilta itseltään. Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen siirtyy Euroopan Parlamenttiin ja maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen jättää tehtävänsä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori jatkaa tehtävässään.

Puoluehallituksen jälkeen kokoontunut kokoomuksen eduskuntaryhmä hyväksyi nimilistan. Tämän jälkeen kokoomuksen eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokous päätti vielä hallitukseen osallistumisesta ja hallitusohjelman hyväksymisestä.

Mikkeliläinen Lenita Toivakka, 52, on kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kauppatieteiden maisteri ja kauppias-yrittäjä.

Laura Räty, 36, on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, lääkäri ja entinen kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja. Hän tuli eduskuntavaaleissa 2011 Helsingissä tarkistuslaskennan jälkeen ensimmäiselle varasijalle.

Turkulainen Petteri Orpo, 44, on toisen kauden kansanedustaja, valtiotieteiden maisteri sekä entinen erityisavustaja ja puoluevirkailija. Hänestä tuli kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2012.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)