Verkkouutiset

Metsähallituslain käsittelyjärjestys kummastuttaa SDP:n Piiraista

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen kummeksuu maa- ja metsätalousministeriön metsähallituslain käsittelyjärjestystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ministeriö on lähettänyt työryhmän ehdotuksen Metsähallituksen organisointia koskevaksi lainsäädännöksi lausunnolle.

Metsähallituslaki on ollut tarkoitus antaa eduskunnalle tänä keväänä. Lakiehdotuksen pääasiallinen sisältö on luoda Metsähallitukselle uusi toimintamalli. Valittu malli on hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmässä toukokuussa 2012 valittu erityisliikelaitoksen toimintamalli.

– Ministeriö on laittanut Metsähallituslain lausuntokierrokselle, vaikka sitä ei ole käsitelty vielä hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa, Piirainen sanoo.

Hän huomauttaa myös, etteivät sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän maa- ja metsätalousvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston jäsenet ole hyväksyneet maa- ja metsätalousministeriön valmistelemaa Metsähallituksen metsäomaisuuden yhtiöittämistä. Asia on pöydällä sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän esityksestä.

– Esitettyyn uuteen toimintamalliin liittyy vakavia uhkia valtion metsien moniarvoista käyttöä kohtaan, vaikka ministeriöstä väitetäänkin, että uusi malli takaa toiminnan jatkumisen nykyisen kaltaisena, Piirainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)