Verkkouutiset

Matikainen-Kallström: Siemenperunoita ei saa syödä edes taantumassa

Tekniikan akateemiset TEKin valtuusto valitsi yksimielisesti kansanedustaja, diplomi-insinööri Marjo Matikainen-Kallströmin (kok.) TEKin hallituksen puheenjohtajaksi toiselle kolmivuotiskaudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Siemenperunoita ei saa syödä edes taantumassa; muuten on turha toivoa uutta kasvua. Suomen uuden kasvun siemenet ovat korkeassa osaamisessa ja innovaatioissa. Vain niiden pohjalta voimme luoda uusia vientituotteita ja uusia työpaikkoja, Marjo Matikainen-Kallström sanoi hallituksen torstaisista budjettipäätöksistä.

Hän huomautti, että Suomi menettää koko ajan vakiintuneiden tuotteiden valmistusta halvempien tuotantokustannusten maihin.

– Jotta meillä olisi jatkossa jotain uutta vientiin kelpaavaa, meidän on oltava askeleen edellä ja kehitettävä kiinnostavia tuotteita, joita muualla ei vielä tehdä. Siksi Suomen on panostettava laadukkaaseen yliopisto-opetukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen, Matikainen-Kallström sanoi.

Matikainen-Kallström korostaa, että Suomen talouden uusi nousu on pitkälti vientimarkkinoille pyrkivien kasvuyritysten varassa. Hänen mielestään hallitus ei ole kuitenkaan kiinnittänyt tarpeeksi huomiota Tekesin ja VTT:n avainrooliin vientiteollisuuden tukijoina.

– Budjettipäätöksissä esimerkiksi Tekesin avustusvaltuuksia pienennettiin, lainanmyöntövaltuudet pidettiin ennallaan ja kehysriihen leikkaukset jäivät voimaan.

– Monilla kasvuyrityksillä on korkeaa osaamista ja lupaavia innovaatiota. Tarjoamalla lisäosaamista, kannustusta ja rahoitusta innovaatioiden tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen osaaminen voidaan muuttaa työpaikoiksi ja vientituloiksi. Juuri tähän tarvitaan VTT:tä ja Tekesiä, Matikainen-Kallström totesi.

Jäsenäänestyksellä keväällä valittu TEKin valtuusto piti järjestäytymiskokouksensa ja valitsi liitolle uuden hallituksen perjantaina Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)