Verkkouutiset

Keskustan Maria Kaisa Aula ei aio hakea Kelan pääjohtajaksi

Maria Kaisa Aulan mielestä puolueille mandatoiduista johtajanpaikoista tulisi luopua Kelassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nimeni on ollut esillä Kansaneläkelaitoksen eli Kelan uuden pääjohtajan valintaprosessissa, jossa haettaisiin nimenomaan Suomen Keskustan mandaatilla valittavaa johtajaa. Kesäloman loppusuoralla yllätyin, kun Helsingin Sanomissa kerrottiin että uusi pääjohtaja on sitten Maria Kaisa Aula (kesk.)., Väestöliiton puheenjohtaja, valtiotieteiden lisensiaatti Maria Kaisa Aula kirjoittaa LinkedIn-palvelussa julkaisemassaan tekstissä.

Hän kokee suuren arvostuksen osoituksena sen, että keskustan piirissä on haluttu nostaa hänen nimensä mukaan Kelan johtajavalintoihin.

– En kuitenkaan aio hakea Kelan pääjohtajan tehtävää. Olen tämän myös keskustan johdolle ilmoittanut sen jälkeen, kun asiasta ryhdyttiin lehdissä spekuloimaan.

Syyksi Aula ilmoittaa sen, että hän on aiemmissa tehtävissään toiminut koko ajan siihen suuntaan, että poliittisin mandaatein valituista johtajista eduskunnan hallinnassa olevissa yhteisöissä luovutaan.

– Ottaen tämän huomioon, en pidä mitenkään johdonmukaisena, että olisin ehdokkaana prosessissa, jossa Kelan pääjohtaja valitaan puoluemandaatin perusteella. Myös Kelassa puolueille mandatoiduista johtajanpaikoista tulisi luopua.

Aulan mielestä puolueiden tulisi yhteisesti sitoutua Kelan koko johtajiston valintojen uudistamiseen. Suora poliittinen vaikuttaminen ja ”omistajaohjaus” olisi keskitettävä Kelan hallitukseen ja valtuutettuihin.

Lisäksi Aula perustelee ratkaisuaan perhesyillä.

– Perheellämme on hyvä elämä Viitasaarella ja haluan olla lähellä puolisoani ja lapsiani. Muutto työviikoiksi Helsinkiin merkitsi isoa lovea elämänlaatuun ja arkea erossa perheestä. Sitä hintaa en ole halukas maksamaan, Aula toteaa.

Aula on entinen keskustan kansanedustaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)