Verkkouutiset

MaRa pitää puoliväliriihen päätöksiä myönteisinä matkailu- ja ravintola-alalle

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on ensimmäinen hallitus Suomessa, joka tunnustaa matkailun suuren merkityksen talouskasvulle ja työllisyydelle, arvioi Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MaRa uskoo, että hallituksen puoliväliriihessä tekemä päätös Visit Finlandin määrärahojen tasokorotuksesta tuo rahan valtiolle moninkertaisesti takaisin matkailijoiden määrän kasvaessa. Visit Finland on Finpron yksikkö, jonka tehtävänä on edistää matkailua Suomeen.

Yhdistyksen mukaan ongelmana on ollut, että Suomi on panostanut esimerkiksi muita Pohjoismaita vähemmän matkailun markkinointiin ulkomailla.

– Puoliväliriihen päätökset olivat matkailu- ja ravintola-alan näkökulmasta myönteisiä. Olisimme kuitenkin toivoneet hallitukselta vielä rohkeampia päätöksiä työllisyyden parantamiseksi, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi yhdistyksen tiedotteessa.

MaRa muistuttaa, että hallitus ei puuttunut kehysriihessään matkailu- ja ravintola-alan suurimpaan ongelmaan, yritysten heikkoon kannattavuuteen. Suurimpina syinä huonoon kannattavuuteen ovat yhdistyksen mukaan olleet kireä verotus ja suuret palkkojen sivukulut.

Naisvaltainen ja ammattitaitoisen työvoiman puutteesta kärsivä toimiala olisi MaRan mielestä myös tarvinnut perhevapaauudistuksen käynnistämisen.

Lisäksi alkoholin anniskelun arvonlisäveron alentaminen 14 prosenttiin olisi ohjannut kulutusta Baltian maista, kodeista ja julkisilta paikoilta ravintoloihin sekä kasvattanut ravintola-alan työllisyyttä.

Suomessa olisi Lapin mukaan voitu myös kokeilla vaikka määräaikaisena alle 26-vuotiaiden työntekijöiden palkan sivukulujen alentamista Ruotsin mallin mukaan.

– Hallituksen pöydällä on vielä mara-alan kannalta tärkeitä uudistuksia, kuten alkoholilain kokonaisuudistus, jolla voidaan parhaimmillaan tukea merkittävästi niin työllisyyttä kuin verotulojenkin kasvua, Lappi lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)