Verkkouutiset

EU-kauppakomissaari Trumpille: muuri ei ratkaise mitään

Automatisaatio vie enemmän työpaikkoja kuin globalisaatio, sanoo Cecilia Malmström.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström sanoo, että Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle rakennettava muuri ei ratkaise globalisaation ongelmia. Eristäytyminen ei ole ratkaissut niitä muuallakaan, hän sanoo.

– Vuonna 2016 näimme monien yrittävän kääntää globalisaation ja lisääntyvän avoimuuden suuntaa. He sanoivat refleksinomaisesti ”sulkekaa rajat ja rakentakaa muuri” ikään kuin se toisi ratkaisun ongelmiimme. Ei se tuo, Malmström sanoi keskiviikkona Brysselissä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump antoi keskiviikkona asetuksen, jonka mukaan Yhdysvallat rakentaa etelärajalleen muurin, jotta laittomat siirtolaiset eivät pääse Meksikosta Yhdysvaltoihin. Rajalla on jo tällä hetkellä aitoja ja muita esteitä noin tuhannen kilometrin matkalla. Trump haluaa täydentää nykyistä järjestelmää.

Malmströmin mielestä automatisaatio vie enemmän työpaikkoja kuin globalisaatio, minkä vuoksi ihmisten liikkumisen estäminen toimii huonosti työpaikkojen turvaajana.

Kauppakomissaari ennustaa, että EU:n ja Yhdysvaltain vapaakauppaneuvottelut laitetaan toistaiseksi ”pakastimeen”. EU jatkaa neuvotteluja muun muassa Japanin, Etelä-Amerikan maiden ja Meksikon kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)