"Ihmisoikeuksista ei saa tehdä EU:n pelinappulaa"

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan Euroopan unionin ei tule siirtää vastuuta pakolaistilanteen hoitamisesta Turkille.

  • LKS 20151110 Vasemmistoliiton Li Andersson  eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 10. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Li Andersson.

    ()

Kansanedustaja Li Anderssonin (vas.) mukaan eurooppalaiset johtajat hyväksyvät Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallinnon ihmisoikeusloukkaukset olemalla hiljaa.

– Hiljaisuutta, jolla EU ja eurooppalaisten maiden hallitukset vastaavat Turkin hallituksen vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin on mahdotonta hyväksyä, hän sanoo tiedotteessaan.

Anderssonin mukaan EU:n ja Suomen tulee välittömästi vaatia, että Turkki lopettaa hyökkäykset ja useiden kaupunkien ja kaupunginosien piiritykset. Kaikki ihmisoikeusloukkaukset pitää tutkia ja saattaa syylliset oikeuden eteen.

– Sama hallinto, jonka kanssa EU, ja siten myös Suomi, neuvottelee kolmen miljardin euron sopimuksesta pakolaistilanteen hoitamiseksi, pakottaa koko ajan ihmisiä jättämään kotinsa Kaakkois-Turkissa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.