Verkkouutiset

Kokoomuksen Lepomäki: Kreikkalaiset voivat unohtaa Syrizan lupaukset

"Pian Saksan parlamentti puhuu Suomesta samalla tavalla kuin me Kreikasta."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) sanoo, että Kreikan johtava hallituspuolue ei pysty pitämään ennen vaaleja antamiaan lupauksia. Lepomäki piti eduskunnan välikysymyskeskustelussa kokoomuksen ryhmäpuheen.

– Paikalliset äänestäjät voivat valmistautua unohtamaan suuren osan Syrizan vaalilupauksista. Syriza lupaa lopettaa säästöt ja kasvattaa menoja, vaikkei verokertymä riitä nykyisiinkään.

Syriza on muun muassa luvannut ilmaista sähköä kansalaisille, minkä vuoksi Kreikan suurin sähköyhtiö uhkaa ajautua vaikeuksiin. Sillä on jo ennestään saamisia kahden miljardin euron edestä.

Lepomäen mielestä lainaehtojakaan ei enää voi juuri keventää, koska ne ovat jo nyt merkittävästi helpommat kuin vapailta markkinoilta otettujen lainojen ehdot.

Lepomäki tukee Suomen hallituksen linjaa, jonka mukaan Kreikan velkoja ei pidä antaa anteeksi. Hän myös perää suomalaisilta kykyä uudistua samalla tavoin kuin Suomi vaatii Kreikkaa uudistumaan.

– Suomen talouskasvu on heikompaa kuin Kreikassa ja julkinen velka ylittää EMU-rajan tänä vuonna. Jollemme tee korjausliikettä, saamme ennen pitkään kuunnella tällaisia samanlaisia puheita Saksan parlamentista omasta tilanteestamme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)