Verkkouutiset

Sanna Lauslahti: Keskusta irtisanoutuu potilaan valinnanvapaudesta

Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahden mukaan keskusta on irtautunut aiemmista sote-linjauksistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sanna Lauslahti kertoo tiedotteessaan ihmetelleensä keskustan varapuheenjohtaja Anu Vehviläisen irtisanoutumista Keskustan sote-linjauksista torstain A-studiossa.

”Keskustan varapuheenjohtaja Vehviläinen irtisanoutui eilen potilaiden valinnanvapaudesta toteamalla, ettei mahdollisuutta valita palveluitaan olisi toteutettavissa jokaisessa maakunnassa”, Lauslahti sanoo.

Lauslahden mukaan kokoomus oli tyytyväinen, kun Keskusta tuli vuonna 2013 Kokoomuksen linjoille valinnanvapaudessa.

”Kokoomuksen mielestä julkisia palveluita voisi täydentää yksityisillä palveluilla perusterveydenhuollossa. Valinnanvapaudella on mahdollista saada ihmisten ääni kuuluviin”, Lauslahti toteaa.

Keskusta on Lauslahden mukaan linjannut kannattavansa valinnanvapautta.

Hän siteeraa keskustan omaa sote-mallia, jossa sanotaan muun muassa, että ”julkinen raha seuraa ihmistä siihen hoito- tai hoivayksikköön, jonka asiakas valitsee”.

Lisäksi paperissa todetaan: ”jokainen tekee määräaikaisen valinnan perusterveydenhuollon siitä yksiköstä (julkinen, yksityinen, kolmas sektori), josta palveluja hakee”.

”Mistä muista linjauksistaan keskusta aikoo vielä irtisanoutua sote- ja keskiolutkantojen lisäksi”, Lauslahti kysyy.

Lauslahden mukaan palveluista tehdään valinnanvapauden avulla asiakaslähtöisiä. Hän korostaa palveluiden laadun paranevan, kun mittareina ovat sisään ja ulos kävelevät asiakkaat.

”Kokoomuksen raha seuraa -potilasta mallissa päätösvalta annetaan virkamiehen sijaan ihmisille.”

Lauslahti muistuttaa, ettei valinnanvapaus ole taikasauva, joka toisi ratkaisun kaikkialla Suomessa.

”Lapin tilanne on aivan toinen kuin ruuhka-Suomessa. Malleja tulee räätälöidä huomioiden alueiden omat erityispiirteet”, Lauslahti toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)