Verkkouutiset

”Olisiko aika uudistaa koko työmarkkinoiden etujärjestöjärjestelmä?”

Kristillisdemokraattien tuore kansanedustaja ruotii työnteon kannattavuutta. Hänen mukaansa työmarkkinat ovat murroksessa ja tarjolla oleva työ on vaihtamassa muotoaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Antero Laukkasen (kd.) mukaan työllistymiseen, työpaikkojen syntyyn ja työn vastaanottamisen kannattavuuteen on olemassa hyviä vastauksia, mutta työmarkkinajärjestöt eivät hänen mukaansa löydä näistä sellaista yhteistä nimittäjää, jonka kanssa molemmat osapuolet voisivat kokea onnistuneensa tehtävässään.

– Tässä pelissä on lopulta vain yksi kärsijä: työtön. Olisiko aika uudistaa koko työmarkkinoiden etujärjestöjärjestelmä, Laukkanen kirjoittaa blogissaan.

Suomeen on hänen mukaansa syntymässä kokonaan uusia työaloja ja vanhoja työaloja on hiljalleen poistumassa.

– Tässä tilanteessa, jossa vanhat ajattelutavat eivät enää toimi, on oikein kysyä, miksi työmarkkinaosapuolet rakentavat poteroita, kun tulisi ratkaista, miten työn tarjonta ja tekijät kohtaisivat.

Laukkasen mukaan uudistusta odotellessa yksi nopeimmin työpaikkoja lisäävä toimenpide olisi pienten ja keskisuurien yrityksien työllistämistukien lisääminen ja työn tarjoamisen helpottaminen työttömälle. Toisena merkittävä toimenpiteenä hän pitää työttömyysturvan jatkumista silloinkin kun ottaa vastaan lyhytkestoisen työn. Lisäksi Laukkanen siirtäisi esimerkiksi työhön kykenemättömät sairaat työkyvyttömyyseläkkeelle.

– Näistä toimenpiteistä olisi voitava sopia mahdollisimman pian. Eivät kaikki työttömät halua pysyä työttöminä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)